انجام مطالعات تجزیه و تحلیل ایمنی شغلی (JSA)
شرح(مقدمه):
امروزه همزمان با پيشرفت علم و تكنولوژي، انسان نيز در معرض خطرات بسياري قرار گرفته است. طبق آمارهاي منتشر شده از سوي سازمان بین المللی کار، سالانه 2/1 ميليون نفر در جهان در اثر حوادث و بيماري هاي شغلي كشته شده و 250 ميليون حادثه شغلي و 160 ميليون بيماري شغلي در نقاط مختلف جهان رخ مي دهند كه زيان اقتصادي ناشي از اين حوادث و بيماري ها در حدود 4 درصد توليد ناخالص ملي جهاني است.
با توجه به آمار فوق، تمرکز جدی تر بر تحلیل مشاغل از دیدگاه ریسکهای ایمنی و بهداشت به ویژه در صنایع پر ریسک از اهمیت بسزایی برخوردار است. لذا لازم است با شناسایی خطرات و ایجاد تمهیدات پیشگیرانه، اهداف و برنامههاي HSE خود را برای تمامی مشاغل تنظيم نماييم. در این مسیر هر چه شناسايي خطر دقيقتر باشد، سيستم عملكرد بهتري را بروز ميدهد. تحليل ایمنی شغلي (JSA) يکي از روش هاي پيشگيري از حادثه و آناليز خطر است که سابقه اجراي آن در کشورهاي صنعتي به حدود سال هاي قبل از 1930 ميرسد. آناليز ایمنی شغلي روشي است سيستماتيک که با بکارگيري از متدولوژي مختص به خود در رويه هاي شغلي، به جمع آوري و سازماندهي دادهها در راستاي دستيابي به راهکارهاي مناسب به منظور تصميمگيري در شرايط مختلف کاري و کشف علل جراحات و آسيب هاي ناشي از کار مي پردازد. در واقع تحليل خطرات شغلي ابزاري است که به منظور تمرکز بر روي يک شغل خاص و تعيين وظايف مورد نياز براي انجام هر شغل و در نهايت مشخص کردن مراحل مرتبط با هريک از وظايف انجام شده، استفاده شده و خطرات آنها به منظور پيشگيري از بروز حوادث پيش بيني و شناسايي ميگردد.
هدف:
هدف از انجام مطالعات تجزیه و تحلیل ایمنی شغلی (JSA)، انجام يک روش پيشگيرانه براي کسب اطمينان از وجود درجه قابل قبولي از ايمني و بهداشت در محيط هاي کاري بشمار رفته و راهي براي شناسايي خطرات بالقوه ايمني و بهداشت در هر مرحله و تعيين مکانيسم هاي عملي و کاربردي براي حذف و يا کنترل خطرات شناسايي شده است.
مزایا:
اهمیت دادن به جنبه های HSE در تولید و یا ارائه خدمات
جلوگيري از بروز حوادث با توجه به حجم وسيع مواد شيميايي و فعاليتهاي خطرناك در اين بخش از صنعت
شناسايي كامل كليه خطرات بالقوه و بالفعل موجود در شغل هاي مرتبط
تعيين نقاط پرخطر و بحراني که داراي پتانسيل خطر هستند
ارائه روشهاي كاربردي مؤثر براي پيشگيري از مواجهه با عوامل زيانآور محيط كار
ایجاد زیرساخت های لازم برای اصلاح یا تدوین روشهاي انجام كار ايمن (SOP)
دستيابي به دانش فني عميق تر در زمينة شناخت مشاغل مربوطه از ديدگاه مسائل تأثيرگذار HSE
شناسایی کلیه خطراتی که به هر نحو بر روی کارکنان اثر می گذارد
افزايش کارايي و اثربخشي با مشخص نمودن روش هاي کاري غلط و فعاليت هاي غير ضروري
فراهم آوردن زمينۀ افزايش بهره وري از طريق حذف يا کاهش پتانسيل صدمه رساني و هزينه هاي حوادث در هر شغل
خدمات ما:
انجام تجزیه و تحلیل ایمنی شغلی (JSA)
برگزاری دوره های آموزشی نحوه تجزیه و تحلیل ایمنی شغلی (JSA)